Fork me on GitHub

Jednoduché zobrazení úředních desek pomocí Otevřené formální normy a Národního katalogu otevřených dat

Tato velmi jednoduchá aplikace najde v Národním katalogu otevřených dat (NKOD) datové sady publikované dle Otevřené formální normy Úřední desky, a zobrazí základní údaje až prvních 100 na nich vystavených informací. Aplikace vznikla za cca 3 hodiny práce a běží ve vašem prohlížeči. Její zdrojový kód naleznete ve zdrojovém kódu této stránky (ctrl+u). Spíše než dokonalou funkcionalitu ukazuje princip snadného použití Otevřených formálních norem a publikace datových sad jim odpovídajících v Národním katalogu otevřených dat.

Vážení poskytovatelé, pokud ani den po registraci datové sady s úřední deskou v NKOD zde informace z ní nevidíte, něco je špatně.

  1. Pokud se v seznamu nevidíte (zkuste hledat pomocí ctrl+f), aplikace vás nenalezla v NKOD. Ujistěte se, že indikujete soulad s OFN v katalogizačním záznamu, viz Předpřipravená metadata
  2. Pokud se v seznamu vidíte, ale nejsou u vás data, zkontrolujte, že jsou validní podle JSON schématu v OFN
  3. Pokud u sebe vidíte chybu SyntaxError: Unexpected token & in JSON at position ..., zkontrolujte, že jsou validní podle JSON schématu v OFN
  4. Pokud u sebe vidíte chybu TypeError: Failed to fetch, pravděpodobně váš webový server nepodporuje CORS
  5. Ani zobrazení dat v této aplikaci však neznamená 100% správnost. Zkontrolujte také příklady špatné praxe, zejména podporu komprese, CORS, IPv6, správnou implementaci HTTPS. Zvalidujte svá data JSON schématem, které je součástí OFN, viz příklad špatné praxe - nevalidní data vůči schématu.
  6. Natočili jsme pro vás také videoukázku kontroly správnosti dat.